پولیپ رحم چیست و دلایل بروز پلیپ رحم

 پولیپ رحم چیست و دلایل بروز پلیپ رحم

پولیپ رحم چیست و چگونه درمان می شود

پولیپ رحم که به عنوان پولیپ آندومتر نیز شناخته می‌شود، رشد پیازی شکل بافت آندومتر است که در رحم ایجاد می‌شود و توسط یک ساقه به پوشش رحم متصل می‌شود. پولیپ‌ها هم‌چنین می‌توانند در دهانه رحم یا داخل کانال دهانه رحم ایجاد شوند و هم‌چنین از طریق دهانه رحم به داخل واژن لغزند.

دانستنی های بیشتر در بخش زنان وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

پولیپ‌ها معمولاً غیرسرطانی هستند، اما ممکن است به مرور زمان سرطانی شوند. علت دقیق این پولیپ‌ها ناشناخته است، اما به نظر می‌رسد هورمون استروژن باعث رشد آن‌ها می‌شود. پولیپ رحم اغلب در زنانی دیده می‌شود که یائسه شده‌اند، اما می‌توانند در زنان جوان تر ایجاد شوند و گاهی اوقات باعث ناباروری می‌شوند. مشخص نیست که آیا آن‌ها باعث سقط مکرر می‌شوند یا خیر. پولیپ‌ها اغلب علائمی ندارند، اما خونریزی غیرطبیعی رحم شایع‌ترین علامت است. برخی از پولیپ‌ها نیازی به درمان ندارند. پولیپ‌های علامت دار را می‌توان از طریق دارو یا برداشتن درمان کرد و معمولاً پس از درمان عود نمی‌کند.

پولیپ رحم چیست؟

پولیپ‌های رحم (Uterine polyps) یا آندومتر (Endometrium) رشد بیش از حد پوشش داخلی رحم هستند. زنان مبتلا به پولیپ معمولاً با خونریزی نامنظم یا شدید واژن مراجعه می‌کنند. اندازه پولیپ‌های منفرد یا چندگانه می‌تواند از چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر متغیر باشد.

پولیپ رحم
پولیپ رحم

انواع پولیپ

پولیپ رحم

پولیپ رحم که پولیپ آندومتر نیز نامیده می‌شود، از آندومتر، پوشش داخلی رحم که هر ماه در طول قاعدگی ریزش می‌کند، به وجود می‌آید. پولیپ‌های آندومتر ممکن است کاملاً بدون علامت باشند یا می‌توانند علائمی مانند: پریودهای سنگین یا خونریزی بین دوره‌ها ایجاد کنند. گاهی اوقات، پولیپ‌های بزرگ آندومتر می‌توانند باعث ایجاد گرفتگی‌های قاعدگی شوند، زیرا رحم به‌طور طبیعی طوری طراحی شده است که هر چیزی را از داخل آن خارج کند.

پولیپ دهانه رحم

پولیپ دهانه رحم (Cervical polyps) از پوشش داخلی دهانه رحم، ورودی رحم که در بالای واژن قرار دارد، ایجاد می‌شود. آن‌ها ممکن است به هیچ وجه علامتی نداشته باشند یا ممکن است باعث ایجاد لکه بینی بین دوره‌های قاعدگی شوند، به خصوص هنگام مقاربت است.

دانستنی های بیشتر در بخش زنان وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

علائم پولیپ رحم

خونریزی نامنظم، از جمله لکه بینی، شایع‌ترین علامت در زنان مبتلا به پولیپ دهانه رحم است. علائم کم‌تر شایع شامل خونریزی شدید، خونریزی پس از یائسگی و افتادگی رحم است. بسیاری از پولیپ‌ها بدون هیچ‌گونه علامتی در بدن زنان ایجاد و شروع به رشد می‌کنند که عمدتاً آن‌ها را خطرناک می‌خوانند چرا که بدون علائم خاصی به این عضو مهم و حیاتی بدن آسیب می‌زنند و روند درمانی کمی دیرتر آغاز می‌شود.

دلایل بروز پولیپ رحم

در ابتدا بهتر است بدانید که محققین تا کنون دلیل قطعی مبنی بر بروز عارضه پولیپ در دهانه رحم و رحم زنان پی نبرده‌اند، اما می‌توان گفت که عواملی وجود دارند که موجب بروز این بیماری و یا تشدید آن می‌شوند که در ادامه به هر یک از آن‌ها پرداخته‌ایم، عبارت‌انداز:

عوامل افزایش دهنده این بیماری

  •  هورمونی

به نظر می رسد که تحت تاثیر سطوح هورمونی قرار می گیرند و در پاسخ به استروژن در گردش خون رشد می کنند.

  • سن

پولیپ آندومتر در بین زنان کم‌تر از ۲۰ سال نادر است. میزان بروز با افزایش سن به طور پیوسته افزایش می‌یابد، در دهه پنجم زندگی به اوج خود می‌رسد و به تدریج پس از یائسگی کاهش می‌یابد.

  • چاقی

باعث افزایش سطح استروژن در خون می‌شود، بنابراین خطر ابتلا به پولیپ رحم را نیز افزایش می‌دهد. درمان با تاموکسیفن نیز یک عامل خطر برای ایجاد پولیپ آندومتر است.

دانستنی های بیشتر در بخش زنان وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

  • سابقه خانوادگی

سندرم لینچ یا سندرم کاودن (شرایط ژنتیکی که در خانواده‌ها وجود دارد)

مصرف تاموکسیفن (Tamoxifen)

دارویی برای سرطان سینه است.

عوارض پولیپ رحم

اکثریت قریب به اتفاق پولیپ‌های آندومتر و دهانه‌رحم خوش خیم هستند، به این معنی که هیچ آسیبی به جز علائم ساده مانند: خونریزی واژن و گرفتگی خفیف ندارند. تعداد کمی از پولیپ‌ها در حدود ۱ تا ۳ درصد می‌توانند بدخیم بوده و به سرطان تبدیل شوند.

نرگس

نرجس دغلاوی هستم یه دختر بهاری متولد ٧٨ به شدت عاشق هنر و یادگیری موضوعات جدید هستم،مدرک کارشناسی تکنولوژی طراحی لباس و دوخت دارم و در زمینه های هنری یه ذهن خلاق دارم تمام سعیم این هست که بتونم اطلاعات جالب و مورد نیاز کاربران رو جمع آوری و ارائه بدم

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.